U bent hier : Fotogalerij
Laatst aangepast op 28-06-2018
© Basisschool Sint-Antonius - Versie 5.0
Op deze pagina vindt u de foto's van schooljaar 2017 - 2018.
Dit fotoarchief groeit voortdurend en geeft een beeld van de bruisende activiteiten waarop Basisschool Sint-Antonius zijn leerlingen trakteert.
Klik op de afbeelding om alle foto's te zien ! Veel kijkplezier !

SCHOOL
We zijn vertrokken !
Tussen 26 en 28 september leerden de 3e kleuterklas A en B en de 1e klas werken met de Fotobooth op de iPad. De kinderen gingen hierbij creatief aan de slag met de Fotobooth en leerden werken met de camera.
Magic Jimmy op bezoek op 15 november 2017 : Vandaag hing er magie op school. Magic Jimmy toverde heel wat trucs uit zijn hoed en gaf een heuse show aan onze kleuters en het eerste, tweede en derde leerjaar. Het vierde, vijfde en zesde leerjaar mocht een blik achter de schermen werpen en leerde zelf een aantal goocheltrucs. Jong en oud zullen deze ervaring niet meer vergeten! Bedankt Magic Jimmy! Klik hier om een filmpje te bekijken.
Op 27 november kwam tovenaar Staf langs op school met betoverde brieven van de Sint. We konden de boodschap enkel lezen door de brief op te warmen 'Sint is op zoek naar magie'. Help jij hem?'. Benieuwd of we op 6 december de Sint kunnen helpen met het vinden van magie...
Op dinsdag 05 december 2017 hebben we gewandeld voor de Warmste Week om de organisaties 'Feestvarken vzw' en 'De Kring Eeklo' te steunen. We startten met een opwarming van juf Siska. Vervolgens zijn we tot aan het stadhuis van Raverschoot gewandeld. Van kleuter tot 6e klas hebben we flink doorgestapt. Nadien konden we genieten van een stukje cake met koffie of chocolademelk. 
Op woensdag 6 december 2017 kwam de Sint met zijn twee pieten op bezoekop onze school. Alle letters waren verdwenen uit zijn boek! Sint moest dus op zoek naar magie om de letters in zijn bezoek terug tevoorschijn te kunnen brengen. Gelukkig hadden de kleuters een toverspreuk geleerd en brachten de kinderen van het vierde tot en met zesde leerjaar enkele magische goocheltrucs naar voren. Zo was het probleem van Sint opgelost en kon hij de kinderen in de verschillende klassen bezoeken. Jong en oud hebben ervan genoten!
Het zonnige weer was opnieuw van de partij op het geslaagde schoolfeest op 3 juni. Bedankt, ouderraad !

KLEUTERSCHOOL (alle klassen samen)
 

1e KLEUTERKLAS (A + B  samen)
Op 12 oktober werd onze kinderverzorgster Veronique in de bloemetjes gezet (1e kleuterklas A en B).
1e kleuterklas A en B : Foto's achter de schermen van ons schoolfestival.
Op dinsdag 24 oktober gingen de 1e kleuterklas A en B een herfstwandeling maken met de laarzen en paraplu.
Op vrijdagnamiddag 27/10 ging de 1e kleuterklas A en B met de huifkar op bezoek in het bos van kabouter Plop.
Op woensdag 15 november ging de 1e kleuterklas A en B samen wandelen met hun baby in de buggy.
Nieuwsjaarsreceptie 1e kleuterklas op maandag 8 januari.
Op 27 april ging de 1e kleuterklas op schoolreis naar " Het Krekeltje ". We zagen er verschillende dieren . We konden naar hartenlust spelen in de speeltuin .
De frietjes en het ijsje waren super lekker !
We hebben al heel veel kunnen genieten van het mooie weer .Enkele sfeerbeelden van de 1e kleuterklas samen in de zandbak en op de glijbaan.

1e KLEUTERKLAS A
Thema: welkom in de klas in de 1e kleuterklas A : Enkele sfeerbeelden van de eerste weken school in ons klasje. 
Jules is jarig. Leuke sfeerbeelden van de voorbije weken. Hieperdepiep hoera voor Berend en Jules onze klaspop uit de 1e kleuterklas A : ze werden alle twee 3 jaar!
Hier al enkele herfst sfeerbeelden van de 1e kleuterklas A.
Hiep Hiep Hoera voor Ayron. Hij werdt op dinsdag 24 oktober 3 jaar. De laatste herfst foto's van de 1e kleuterklas A. Nogmaals bedankt aan de mama van Ashaanti voor de hulp tijdens het maken van onze pompoensoep met spinnen balletjes mmmm. 

1e KLEUTERKLAS B
Enkele sfeerbeelden uit de eerste schoolweek van de 1e kleuterklas B.
Jules , de klaspop van de 1e kleuterklas B is 3 jaar !
Jenne uit de 1e kleuterklas B is drie jaar ! Hieperdepiep Hoera !
Enkele sfeerbeelden van het thema " hieperdepiep hoera , ik ben jarig!" in de 1e kleuterklas B. (25/9 tot 13/10)
Herfstsfeer in de 1e kleuterklas B:" We beleefden van 16/10 tot 27/10 de herfst met al onze zintuigen , we maakten een prachtig herfststukje , maakten de hoed van ons paddenstoelenhuis,
leerden een lied en een heel leuk versje over de spinnetjes en maakten heerlijke pompoensoep met spinnenballetjes".
Jesse uit de 1e kleuterklas B is 3 jaar geworden , hiep hiep hoera , we vierden hem op vrijdag 27/10.
Op babybezoek in november : De baby van Alexander kwam in de 1e kleuterklas B op bezoek en bij de baby van Jenne gingen we zelf op bezoek.
Welkom lieve baby : In de 1e kleuterklas B zijn drie kleuters "grote broer" geworden , dus dit thema kon zeker niet ontbreken . We maakten een wiegje , speelden met rijst en flesjes , verzorgden de poppen en we maakten zelf fruitpap.
Schrijfdans : Als voorbereidende schrijfoefening maakte de 1e kleuterklas B hun schouder-en armspieren los door met scheerschuim en verf goed op ons blad rond te wrijven. Wat een pret!
Alexander uit de 1e kleuterklas B is drie jaar op 13 november ! Hoera ! Het was een heel leuk feest met lekkere zelfgebakken wafels !
Hieperdepiep Hoera voor Daan ! Daan uit de 1e kleuterklas B werd op 4 december 3 jaar ! We maakten er een leuk feest van en stralen deed hij.
In onze 1e kleuterklas B was er een gezonde spanning rond de Sint te merken , we verkleden ons , stoppen pakjes in de schouw , knipten er op los en nog zoveel meer...
Jong en oud samen in de klas : Op 27/11 kwamen een aantal bewoners van het WZC ST-Elisabeth uit Eeklo een namiddagje mee beleven in de 1e kleuterklas B.
Zowel jong als oud genoot met volle teugen .
Kerst in de 1e kleuterklas B : Het Kerstverhaal werd tijdens de veertien dagen voor Kerst iedere dag in de klas beleefd . Jezus werd meerdere malen geboren , we maakten een trommel als nieuwjaarsbrief , we lieten een kaarsje rondgaan , er was een kerstontbijt ......heel gezellig en sfeervol .
Arthur uit de 1e kleuterklas B is 3 Jaar : Op 24/12 is Arthur drie jaar geworden . Bedankt voor de lekkere chocoladetaart !
Jules is ziek : Jules, de klaspop uit de 1e kleuterklas B, zat onder de rode vlekjes tijdens de maand januari.
Carnaval in de 1e kleuterklas B : Voor de krokusvakantie vierden we carnaval en we kregen van de ouderraad heerlijke frietjes. Dank je wel.
 • Ciel uit de 1e kleuterklas B is 4 jaar geworden ! Proficiat !
 • Dozen : Tijdens dit thema werden de begrippen 'in, uit, op, onder, tussen, ...' ingeoefend.
Flip en Flap in de chocoladefabriek : Flip en Flap zijn twee sloeberkonijnen die op bezoek gaan in de fabriek waar hun mama werkt. Ze beleven er dolle avonturen ...
De 1e kleuterklas B genoot vooral van het proeven van ons fruit in heerlijke zelfgemaakte chocoladesaus.
Juline uit de 1e kleuterklas B is 4 jaar ! Hieperdepiep hoera !
 • Op 11 april werd Anais uit de 1e kleuterklas B 4 jaar, heel dikke proficiat! Bedankt voor de heerlijke gebakjes.
 • Op 19 april vierden we de verjaardag van Victor uit de 1e kleuterklas B! Hieperdepiep Hoera !!! Hartelijk bedankt voor de lekkere cup cakes.
 • Op 3 mei was Sterre-Milou uit de 1e kleuterklas B jarig ! De mama bakte een prachtige taart ! Dikke proficiat!
 • Op 5 mei was Thias uit de 1e kleuterklas B jarig . Een heel gelukkige verjaardag ! Bedankt voor de gezonde traktatie!

2e -3e KLEUTERKLAS (A + B + C samen)
   

2e -3e KLEUTERKLAS A
Kennismaken met het spelmateriaal uit de spelenkoffers. De kleuters van de 2e-3e kleuterklas A vonden het super!
Op 12 september was Ariana uit de 2e-3e kleuterklas A jarig! Ariana heeft ervan genoten, dansen, zingen, balletjes in de lucht blazen, kaarsjes op de taart…
We vieren de verjaardag van Nathan uit de 2e-3e kleuterklas A op woensdag 13 september. Proficiat Nathan, maak er een fijne dag van.
Dankjewel lieve fruitoma om op 13 september fruit te komen snijden in de 2e-3e kleuterklas A. Het zal smaken!
Op 15 september is Katoo uit de 2e-3e kleuterklas A jarig en dat vierden wij met veel plezier! Proficiat Katoo!
Bijtje zoem vliegt naar een zonnebloem; waarneming zonnebloemen in de 2e-3e kleuterklas A op maandag 18 september.
Op vrijdag 22 september maakten de kleuters van de 2e-3e kleuterklas A kennis met de hondjes van de juf. De kleuters en ook de hondjes waren heel enthousiast.
Imker Steven (papa van Jules) kwam vrijdag 29 september een bezoekje brengen in de 2e-3e kleuterklas A. We werden ondergedompeld in het leven van de bijen.
Dankjewel Steven voor de leerrijke namiddag! 
Dankzij de medewerking van de kinderopvang kond de 2e-3e kleuterklas A op maandag 2 oktober genieten van een prachtige zoektocht: de bloemenmeisjes, de blauwe vlinder en de prachtige bij met haar bloem. We hebben ervan genoten. Bedankt!
Als afsluiter van een prachtige namiddag mocht de 2e-3e kleuterklas A op maandag 2 oktober nog eventjes spelen in de speeltuin.
Hiep, hiep, hiep hoera Joppe uit de 2e-3e kleuterklas A wordt op 5 oktober 5 jaar! Proficiat Joppe; maak er een fijne dag van.
Veilig de weg op met Lala de Koala! Op dinsdag 10 oktober kregen de kleuters van de 2e-3e kleuterklas A uitleg over hoe belangrijk het wel is om je fluohesje te dragen op straat.
Draag je fluohesje; de donkere dagen komen eraan!
Op donderdag 12 oktober vierden we in de 2e-3e kleuterklas A de vierde verjaardag van Noortje. Proficiat Noor en bedankt voor de traktatie!
Een kijkje achter de schermen van de 2e-3e kleuterklas A op zaterdag 21 oktober. Na het optreden de ontlading...
Er waren vier kaboutertjes zo, zo, klein… in de 2e-3e kleuterklas A.
Magic Jimmy nam ons op 15 november 2017 mee in de magische wereld. De kleuters van de 2e-3e kleuterklas A hebben er van genoten! Het was een prachtige voorstelling.
November 2017 : mindfulness - de kleuters van de 2e kleuterklas A maken kennis met de zonnegroet. Ze doen het SUPER!
Bezoek aan de bibliotheek op dinsdag 21 november 2017. De kleuters van de 2e-3e kleuterklas A mochten genieten van een prachtig verhaal. Nadien konden de kleuters zich in-en uitleven in de wereld van de Sint.
Woensdag 29 november vierden we de verjaardag van Kasper en Amy uit de 2e-3e kleuterklas A. Proficiat ! We maakten er een spetterende dag van.
Op woensdag 6 december bracht sinterklaas de 2e-3e kleuterklas A een bezoekje!
Kerstfeest op woensdag 20 december in de 2e-3e kleuterklas A: voorbereiden, hapjes maken, kerstfeest vieren, pakjes uitdelen. We hebben er van genoten...
Op 9 januari werd de verjaardag gevierd van Jules uit de 2e-3e kleuterklas A.
Hiep, hiep, hoera! Hanne uit de 2e-3e kleuterklas A is jarig op 11 januari.
Hieperdepiep hoera, Marie uit de 2e-3e kleuterklas A is jarig op 12 januari.
2e-3e kleuterklas A : 29 januari : Gelukkige verjaardag Maxim! We hebben er allemaal van genoten. Dankjewel voor de lekkere traktatie!
Hiep, hiep, hiep hoera! Linde uit de 2e-3e kleuterklas A is jarig op 31 januari!
Amoury uit de 2e-3e kleuterklas A is jarig. Hiep, hiep, hoera!
Hiep,hiep, hoera, Ester uit de 2e-3e- kleuterklas A werd 5 jaar op maandag 16 april!
2e-3e kleuterklas A : Voeten verwendag! 

2e -3e KLEUTERKLAS B
2e-3e kleuterklas B : De eerste schooldag !
De kleuters van de 2e-3e kleuterklas B stempelden hun voetjes voor de verjaardagskalender! Lachende gezichtjes … een heerlijke voetmassage!
Ja … Spatje vloog verloren heb jij hem soms gezien? De kleuters van de 2e-3e kleuterklas B veranderen in het ruimteknuffeltje “Spatje!”
Op donderdag 21 oktober kwam imker Nele in de 2e-3e kleuterklas B. Dat was een heel boeiende voormiddag. Ook enkele kleuters wilden zich inleven in het leven van de imker!
Een kijkje in de 2e-3e kleuterklas B wanneer de kleine kunstenaars een "bij" knutselen en proeven van honing: dat smaakt naar meer!
Waarneming van de vlinder en een cocon in de 2e-3e kleuterklas B !
Naar het bos op zoek naar bijen en vlinders op een grote bloem! Het was een super namiddag voor de 2e-3e kleuterklas B met dank aan de begeleiders van de opvang! 
Pompoensoep met spinnenballetjes in de 2e-3e kleuterklas B. Bedankt Mieke voor de hulp!
Enkele sfeerbeelden van de tovenaars en heksjes van de 2e-3e kleuterklas B in actie op het podium!
Spelen met waterparels in de 2e-3e kleuterklas B! Een groot succes bij de kleuters!
Waterijsjes maken en... Hoe bevrijden we het eendje uit de ijsblok! Een denkmoment voor de kleuters van de 2e-3e kleuterklas B!
Janne uit de 2e-3e kleuterklas B is jarig .. daar hoort muziek bij!
Koning weer zet aan tot techniek - knutselen van een regenmaker in de 2e-3e kleuterklas B!
Naar aanleiding van de voorleesweek ging de 2e-3e kleuterklas B naar de bibliotheek van Eeklo. Fijne morgen samen met Kim. Hartelijk dank aan de vrijwillige ouders om ons naar de bibliotheek te voeren!
De Spiekpietjes in de 2e-3e kleuterklas B!
6 december - De Sint is jarig! Wat een spannende dag ... de kleuters van de 2e-3e kleuterklas B hebben genoten!
2e-3e kleuterklas B : We toveren met de Sint en zeggen goeiemorgen in smogtaal!
Kerstontbijt in de 2e-3e kleuterklas B op 20 december!
2e-3e kleuterklas B : Nippertje opschieten! Een zandloper om de tijd te meten. Zelf brooddeeg maken, kleuren en boetseren. Lekker vies ...
Babyboom in de 2e-3e kleuterklas B... Bezoek van Lois, Nette en Bob!
2e-3e kleuterklas B : Zelf slijm maken!
 • Hier zijn ze dan - Mijn kleurenmonstertjes! Dansen op gevoelens muziek was een succes in de 2e-3e kleuterklas B!
 • Kapster Lieze zorgt voor een ontspannen sfeer. Helemaal roze!
2e-3e kleuterklas B : De Kikkerprins !
2e-3e kleuterklas B : Het kleurenmonster ... Een thema vol gevoelens!
Louis uit de 2e-3e kleuterklas B is er 5 geworden. Proficiat!
Finn uit de 2e-3e kleuterklas B is er 5 geworden. Proficiat aan onze jarige!
Lucy uit de 2e-3e kleuterklas B is jarig. Proficiat !
Bekijk ook het filmpje.
De kleuters uit de 2e-3e kleuterklas B knutselden een Paaskuiken! Om tot dit resultaat te komen gingen er héél wat activiteiten aan vooraf: 1. 2 ballen maken met krantenpapier. 2. Zijdepapier knippen. 3. Ballen bekleven met zijdepapier. 4. Voeten boetseren uit klei. 5. Voeten beschilderen. 6. Plankje schilderen en tot slot alles afwerken tot één geheel! 
Naar aanleiding van "wereld syndroom van down dag" trokken alle kleuters van de 2e-3e kleuterklas B 2 verschillende sokken aan! Ik vertelde het verhaal: "Noah heeft het downsyndroom!" Kleuters gaan fantastisch om met diversiteit! Ook Lieze gaf elke kleuter een hartjes stempel om aan te tonen dat ze blij is met alle hulp en liefde van haar vriendjes.
Op 21/03 werd Imaani uit de 2e-3e kleuterklas B 6 jaar. We hebben genoten van de heerlijke cup cakes! Proficiat!
Op vrijdag 16 maart was er een boekenbeurs op onze school! De kleuters van de 2e-3e kleuterklas B mochten eten in de klas en nadien was het opruimen geblazen ... 
We oefenen regelmatig op "schrijf motoriek" op muziek in de 2e-3e kleuterklas B. Hiervoor hebben we er een nieuwe vriend bij: Wie maakt "kipje kei" blij? Kipje kei komt naar onze zithouding, werkhouding en pengreep kijken! En ... Wat is hij blij wanneer hij met pluimen kan strooien ...
Noor uit de 2e-3e kleuterklas B bracht haar kleine kuikentjes mee naar de klas: Piepje, donsje en pluisje! De kleuters genoten van deze kleine wondertjes ... Bedankt dat ze een dag in onze klas mochten verblijven.
Aukje uit de 2e-3e kleuterklas B is er 6 geworden! Wat een heerlijke sterrencakes ... Proficiat Aukje!
 • Navayo uit de 2e-3e kleuterklas B is er 6 geworden! Proficiat Navayo ... We hebben genoten van de heerlijke verwennerij!
 • Yenko uit de 2e-3e kleuterklas B is er 5 geworden! PROFICIAT YENKO. Het is een heuse verjaardagsmaand ... Wat een prachtige legoblokkentaartjes.
  Daarmee gaan we niet bouwen, maar mogen we lekker opeten! Mmm...
De paashaas had eieren in de 2e-3e kleuterklas B verstopt! Het werd een heuse zoektocht. Na het tellen van de zakjes hadden we er één tekort ... Wat nu? Aukje en Noor hebben tijdens de speeltijd verder gezocht en gevonden in de theepot in de poppenhoek. Mysterie opgelost! MET DANK AAN ONZE OUDERRAAD! 
In de vakantie is Lukas uit de 2e-3e kleuterklas B er 5 geworden. PROFICIAT!!! Heerlijk smullen van de cake in het zonnetje.
2e-3e kleuterklas B : De eerste week in thema winkel! Bekijk ook de film : Kleuters genoten van de winkelinrichting!
Op uitstap naar Delhaize ... De kleuters van de 2e-3e kleuterklas B genoten van de boodschappen doen en het zelfstandig op zoek gaan naar de ingrediënten die op hun boodschappenlijstje stonden. Wat een behulpzame medewerkers in Delhaize. Kleuters gingen spontaan hulp vragen aan de mannen in de rode jas. (Filmpje!)
Op 25 april 2018 bracht de 2e-3e kleuterklas B een bezoek aan bakker Bert! Een mooie ervaring voor de kleuters om eens te zien hoe de bakkerij er achteraan en in de winkel uitziet. Als slot konden we genieten van een vers gebakken koekje! SMULLEN MAAR ...
Genieten van onze "Secret garden!". Super leuk met de boomstronken die ons werden geschonken door de papa & mama van Lieze uit de 2e-3e kleuterklas B. We zijn er blij mee.
 
Op schoolreis naar Cadzand! Het weer kon beter, maar de kleuters van de 2e-3e kleuterklas B hadden het reuzefijn.
Verwendag in de 2e-3e kleuterklas B!

2e -3e KLEUTERKLAS C
In september 2017 start de 2e-3e kleuterklas C een nieuw schooljaar!
Een bij op een mooie zonnebloem in de 2e-3e kleuterklas C (september 2017).
2e-3e kleuterklas C : Op stap naar het bijenbos, oktober 2017.
 • Oktober 2017: Lala de koala in de 2e-3e kleuterklas C. Vanaf nu dragen we ons fluojasje elke dag!
 • Oktober 2017 : Sportdag: sporten is gezond,samen sporten is leuk !
Oktober 2017: elke donderdag is het fruit- deeldag in de 2e-3e kleuterklas C, bedankt aan onze lieve Kathy die elke week ons fruit komt schillen.
Oktober 2017 - 2e-3e kleuterklas C : Genieten van het herfstzonnetje op de speelplaats. Samen buiten spelen is zo plezant.
Oktober 2017 : Enkele sfeerbeelden vanuit de kleedkamer op ons schoolfestival . Jullie hebben het super gedaan,de juf is fier op de 2e-3e kleuterklas C.
Oktober 2017: de 2e-3e kleuterklas C mag elke dinsdag smullen van lekker fruit en groente dankzij subsidies. We maakten kennis met kaki. 
2e-3e kleuterklas C : Kabouters in het bos (oktober 2017).
2e-3e kleuterklas C : Dag Sinterklaasje.
2e-3e kleuterklas C : Naar de bib in Eeklo.

LAGERE SCHOOL (alle klassen samen)
Dag van de sportclub - 13 september 2017 : De kinderen kwamen in sportieve kledij naar school en deden een opwarming onder leiding van juf Siska.
Bosuitstap "Het Leen": De leerlingen van de 2e klas en de 3e klas vervulden op woensdag 4 oktober een aantal opdrachten rond het thema bos. Omdat alle opdrachten super goed werden uitgevoerd kregen de kinderen een hapje en een drankje. Na een fikse boswandeling keerden we tevreden terug naar school!
Naar jaarlijkse gewoonte gingen ook de 4e, 5e en 6e klas op sportdag. De leerlingen deden er boogschieten, teambuilding, trampoline en veel meer. Het was een fijne dag.
Voorleesweek : op woensdag 22 november hebben de ouders/grootouders voorgelezen aan de kinderen van de 1e, 2e en 3e klas.
Het was heel erg gezellig en de kinderen hebben ervan genoten.
Voorleesweek : op vrijdag 24 november hebben de kinderen van de 4e, 5e en 6e klas voorgelezen voor de kinderen van de 1e, 2e en 3e klas. Hierbij werd in kleine groepjes eerst een verhaal voorgelezen en vervolgens werd er rond dat verhaal een activiteit gedaan. Een pluim voor de kinderen van de 4e, 5e en 6e klas die stuk voor stuk prachtige dingen in elkaar gestoken hebben. Dit doen we zeker nog een keer!
Op 18 december kwam het theatergezelschap Levende Muziek langs voor de lagere school. Ze brachten op muzikale wijze de thematiek rond migratie naar voor.
Jong en oud hebben ervan genoten!
Elke dinsdag lezen de kinderen van de 1e klas, samen met een leerling uit de 2e klas of 3e klas.
Een knus, gezellig leesmomentje!
De 1e, 2e en 3e klas hielden een sponsorloop op 19 maart 2018. Bekijk ook dit prachtige filmpje!

1e GRAAD (1e en 2de klas samen)
   

1e KLAS (A + B samen)
1e klas : kennis maken met Zoeper, Zoem en Zara.
Op 6 december kwam de Sint op school. Ook in de 1e klas waren de kinderen helemaal in de wolken met zijn bezoek en natuurlijk ook met de geschenkjes die hij meebracht.
Vrijdag 19 januari gingen we met de 1e klas naar de Kunstacademie in Eeklo. Alleen al de rit met de lijnbus was een leuk avontuur.
De dames van de kunstacademie daagden ons uit om ons in te leven in de wereld van de RUIMTE: leren vliegen in de ruimte, een raket knutselen en een blinkend ruimtetuig creëren.
De discobol zorgde voor het ultieme effect! Klik hier voor een filmpje!
Op dinsdag 22 mei kreeg de 1e klas de hulp van 10 fantastische ouders, grootouders en andere familieleden.
Zo kregen de kinderen de kans om in kleine groepjes heel wat bij te leren over wetenschap en techniek. Filmpje!

1e KLAS A
Guillaume uit de 1e klas A was op 3 september jarig.
1e klas A : wij schrijven de 'm'. Op de speelplaats worden de eerste letters in het groot geschreven, 'gelopen' en heel veel geoefend. Daarna gaat het nog eens zo vlot in ons werkboekje.
1e klas A : champignons zaaien op 18 september en de olympische week van 20 september.
Op 16 november ging de 1e klas A naar het Gravensteen en de tuin van Kina. Een verrassende en zeer leerrijke dag !
 
Op het eind van de eerste klas moeten de meter, de liter en het kilogram gekend zijn.
In spelvorm wordt alles nog eens goed herhaald. De 1e klas A is sterk in meten !

1e KLAS B
Olympische week : woensdag 20 september trokken we met de 1e klas naar de sporthal van Eeklo. Tijdens de spannende estafettespelen verdedigden we onze school en behaalden een verdiende 2de plaats dankzij een goede samenwerking! Daarna zetten de leerlingen zich enorm in tijdens de veldloop. Een dikke pluim voor alle leerlingen, wat een inzet!
Ook in de 1e klas wordt er nog geregeld geknutseld.  In september maken we van onszelf een superheld voor onze verjaardagskalender.
 • Knutselen in de 1e klas B (oktober).
 • In oktober/november proberen we echte proefkampioenen te worden.  We kweken zelf champignons. En met de proefkoffer spreken we al onze zintuigen aan: ruiken/voelen maar natuurlijk ook proeven bvb. kaki of rauwe champignons. Mmmm...
Proefkamioen deel 2: in een doorschuifsysteem leerde de 1e klas B de 4 smaken kennen: bitter, zuur, zout en zoet!
Welke smaken bij welke kleur horen, zie je onmiddellijk aan de gezichtjes! 
1e klas B : We leerden het woordje ijs.  Net als de poes Lucifer uit ons kernverhaal gingen we stiekem op zoek naar ijsjes op school.
Sluipen door de gangen, op de uitkijk staan, ... en dan proeven maar!  Mmmmm....
Donderdag 16 november ging de 1e klas B op uitstap naar Gent. Daar bezochten ze als echte prinsessen en ridders een heuse burcht: het Gravensteen.
Maar ook de tuin van Kina was een leerrijke activiteit: hier konden ze de tentoonstelling over paddestoelen bezoeken.
Maandag 27 november kreeg de 1e klas B bezoek van tovenaar Staf. Die had een betoverde brief van de Sint mee. Alle letters waren verdwenen maar door de brief te strijken konden we de boodschap gelukkig lezen. "Sint is op zoek naar MAGIE. Helpen jullie mee?" Benieuwd of we de Sint op 6 december aan magie kunnen helpen.....
Dinsdag 28 november ging de 1e klas B met de lijnbus naar de bibliotheek van Eeklo. We kregen een rondleiding, mochten boekje ontlenen en maakten een bladwijzer.
In kader van ons thema "de uil" ging de 1e klas B per 2 aan de slag: we zochten zelf het antwoord op enkele vragen aan de hand van "weetkaarten"
We leerden ook een gedicht over een rode papegaai.  Rijmen op nonsenswoorden, echt kwaad leren kijken, .....  Wie ontpopt zich tot een ware dichter!
1e klas B : bezoek van de boekenbeurs Pardoes.
De 1e klas B leert over 'de liter'.
 • 1e klas B : kerkbezoek
 • 1e klas B : knutselen in de klas

2e KLAS
De leerlingen van de 2e klas gingen vrijdag 15 september naar de sporthal voor een leuke en sportieve voormiddag met als afsluiter de jaarlijkse veldloop. Iedereen kreeg een "loopdiploma" om hen te belonen voor hun grote inzet!
Hoekenwerk fruit : dank zij de hulp van enkele ouders, een opa en juf Margot hadden de leerlingen van de 2e klas op woensdag 27 september een super leuk hoekenwerkmoment : een fruitsaté maken en natuurlijk eten, een creahoek, een spelletjeshoek en een computerhoek.
Week van 16-20 oktober : Tijdens het hoekenwerk konden de leerlingen van de 2e klas aan de hand van afwisselende activiteiten de verschillende aspecten van de herfst ontdekken.
Zo was iedereen actief betrokken bij de taken.
Hoekenwerk techniek in de 2e klas (week van 26 februari): in groepjes ontdekken, proberen en construeren...
Initiatie hockey: De leerlingen van de 2e klas mochten op 30 mei onder deskundige begeleiding kennis maken met de basis van hockey. Onder begeleiding van juf Siska mochten ze alles geven bij een spelletje honkbal.

2e - 3e KLAS
Herfst in het bos "Het Leen" Op woensdag 4 oktober deed de 2e-3e klas een groot één tegen allen-spel in het bos.
Op stap met de klimaatdokter: Op woensdag 25 oktober ging de 2e-3e klas het veranderend klimaat onderzoeken in het Maldegemveld o.l.v. een klimaatdokter.

2e GRAAD (3e en 4de klas samen)
Meteen na de paasvakantie gingen onze 3e en 4e klas op sportweek in de Eeklose sporthal. Elke voormiddag kregen de leerlingen 3 activiteiten voorgeschoteld: tikspelen, trampolinespringen, basketbal, jiujitsu ... Het was een erg fijne week!
Op 28 mei mocht de 3e en 4e klas proeven van een les hockey. Een warme namiddag!
Op dinsdag 12 juni trokken de kinderen van de 3e en de 4e klas richting Westhoek. We bezochten er Vladslo, Tyne Cot Cemetry, Memorial Museum Passchendaele en Palingbeek. De IJzertoren bekeken we bij het passeren. 

3e KLAS
Hoedenspel op donderdag 8 maart 2018 in de 3e klas : Hierbij moesten de kinderen hoeden afnemen van elkaar, hun hoed een andere betekenis geven, situaties spelen waarin hun hoed de hoofdrol kreeg, improviseren... Het werd een hele toffe les waarin iedereen zijn ding kon doen!

4e KLAS (A + B samen)
September. De kinderen van de 4e klas A en B oefenen het technisch lezen. In kleine groepjes lezen ze spannende verhalen.
Op vrijdag 15 september starten de kinderen van de 4e klas A en B hun experiment 'paddenstoelen kweken'. Aan de hand van een stappenplan voeren ze de eerste handelingen uit.
Op vrijdag 29 september ging de 4e klas A en B we op verkeerswandeling. Rond de school zijn immers heel wat verkeersborden te vinden. We praatten over de betekenis van de borden en bekeken verschillende verkeerssituaties van dichtbij.
Op vrijdagmiddag 29 september 2017 voerden de leerlingen van de 4e klas A en B allerlei proeven uit rond weer en klimaat. Zo leerden ze meer over het broeikaseffect, de donder, de bliksem, de wind en de luchtdruk.
Op dinsdag 10 oktober controleert de politie de fietsen van de kinderen van de 4e klas. De meeste fietsen zijn in orde!
17 oktober, eindelijk, na een maand wachten, kan de 4e klas hun gekweekte paddenstoelen oogsten. Onze eerste vlucht! Nadat we ze grondig bekijken en geborsteld hebben kunnen we proeven! Mmmm lekker ... of niet soms?
Ook na de herfstvakantie gaat de 4e klas A en B verder met niveaulezen. Maar nu met een nieuwe leespartner!
4e klas A en B : Na de herfstvakantie troffen we deze reuzechampignon aan in onze kweekbak. Wat een kanjer!
Op 17 november oogsten de leerlingen van de 4e klas de laatste vlucht paddenstoelen. Met deze paddenstoelen, gebakken in de pan, maken we een heerlijke toast champignon! Smullen maar!
Op dinsdag 30 maart  leerde de 4e klas A en B tijdens de EHBO-les een  schaafwonde verzorgen, een bloedneus  stelpen, een voet- en handverband aanbrengen en een driehoeksverband aanbrengen.  Dank aan de vele vrijwilligers!
Vrijdag 15 juni kwam de politie langs om de 4e klas te ondersteunen bij het 'Grote Voetgangersexamen'. We hadden hier veel op geoefend en zetten ons beste beentje voor. Veel dank aan de vrijwilligers die ons hierbij hielpen! Het was een boeiende namiddag.

4e KLAS A
11 september. De kinderen van de 4e klas A vonden reeds hun stekje in de klas. Het wordt een boeiend schooljaar!
Op dinsdag 19 september smeren de kinderen van de 4e klas A hun kuiten in. Na een sportief Olympisch Spel waarbij iedereen zich ten volle inzet, nemen we deel aan de veldloop. Iedere deelnemer ontvangt een loopdiploma. Lobke en Brent winnen de tweede prijs! Proficiat aan allen!
 • 29 november. Metend rekenen is niet saai! De kinderen van de 4e klas A meten de inhoud van verschillende glazen, borden, bekers en lepels. We kijken en vergelijken!
 • Op 5 december geeft juf Senna van de organisatie Djapo een werkwinkel "Fair trade". Tijdens dit inleefspel verandert onze klas in een rechtbank en onderzoeken de kinderen hoe het zit met de eerlijke handel en  de palmolieteelt  in Indonesië.  Deze workshop werd ons aangeboden door Noord-Zuid Eeklo.
Workshop water : Aan de hand van verhalen en spelvormen ontdekken de kinderen van de 4e klas A op dinsdag 19 december meer over het thema ‘Water en waterschaarste in andere landen’.
Op dinsdag 20 februari brengen de kinderen van de 4e klas A een bezoek aan AZ Alma te Eeklo. We genieten van een rondleiding op enkele afdelingen: de radiologie, het labo, de spoed en de pediatrie. We sluiten de namiddag af met een 'rit' in de panoramische lift naar de vijfde verdieping. Daar hebben we een mooi uitzicht op het atrium.
In kader van de jeugdboekenmaand 'Eureka! Wetenschap en techniek' brengt de 4e klas A een bezoek aan de Openbare Bibliotheek te Eeklo op vrijdag 9 maart.
Aan de hand van een opdrachtenspel verkennen we de bibliotheek en enkele boeken. 
De 4e klas A leert over de cirkel. Eerst tekenen we op de speelplaats grote cirkels met een krijtje aan een touw. Daarna gaan we aan de slag in de klas met de passer.
Binnen het thema 'Water' legt meester Sander de 4e klas A de werking van het sas en de sluis uit aan het Schipdonkkanaal te Balgerhoeke.
Binnen het thema 'Water' zuivert de 4e klas A het water uit een grote plas. Met zand, kleine en grote kiezelstenen, watten en 'vervuild' water gaan we aan de slag en zoeken we de beste opstelling om water te zuiveren.
Op 7 mei testen de kinderen van de 4e klas A hun fietsvaardigheid. Juf Siska en meester Sander zijn tevreden!
Geïnspireerd op Christo, een Bulgaarse kunstenaar, pakken de kinderen van de 4e klas A voorwerpen in. De kunstenaar probeert door voorwerpen, gebouwen, dingen in te pakken de aandacht te vestigen op de vorm en niet langer op de vele details.
 • In de lessen wereldoriëntatie op 8 mei leren de kinderen van de 4e klas A over de lijnschaal van een kaart. We gaan naar het Kerkplein om de schaal en de werkelijkheid te onderzoeken.
 • Op dinsdag  15 mei nemen we, samen met juf Ann-Sofie van GoodPlanet Belgium, het afval onder de loep. We leren sorteren, recycleren, hergebruiken en afval te voorkomen.
  Wij zijn gemotiveerd om de afvalberg te verkleinen!
 • Op de laatste dag van de stage van meester Sander brengt hij zijn hond mee naar de 4e klas A.  Wat een prachtig beest!
 • Juni. Voor Vaderdag steken de kinderen van de 4e klas A de handen uit de mouwen. Ze timmeren een mooi geschenkje. 

4e KLAS B
Op dinsdag 19 septeber ging de 4e klas B naar de Eeklose sporthal. Daar vertegenwoordigden we het land China op de Olympische dag. We speelden spelletjes als marathon, olifantenmars, tweelingenloop ... We sloten de voormiddag af met de veldloop, waar onze school met twee medailles won. Proficiat Lobke en Brent uit 4A!
Nu we een echte kweekbak voor champignons in de 4e klas B hebben, wordt het tijd om wat meer te leren over paddenstoelen. In groepjes gaan we op zoek naar info over de paddenstoel. Binnen enkele weken hebben we hopelijk een mooie oogst.
Vrijdag 27 oktober maakte de 4e klas B een korte wandeling in Bagerhoeke, op zoek naar mooie gevels. Na de herfstvakantie gaan we met de foto's aan de slag!
Djapo - workshop 'Strijd om water': Net voor de kerstvakantie kwam Ann de 4e klas B een workshop geven over water. In groepjes gingen de leerlingen aan de slag en dachten ze actief na over waterschaarste.
Op donderdag 22 februari mocht de 4e klas B op bezoek in AZ Alma. In het ziekenhuis kregen we de kans om verschillende afdelingen te bezoeken: radiologie, de rugschool, het labo en de pediatrie. Tot slot gingen we met de panoramische lift naar de 5e verdieping, waar we een fantastisch uitzicht kregen op het atrium. Het was een leerrijke namiddag!
Bezoek aan de bibliotheek : Deze week staan de Wero-lessen van de 4e klas B in het teken van boeken. Van zelf een verhaal verzinnen, tot een voorleesbingo en heuse boeken-speeddate. Omdat maart jeugdboekenmaand is, kon een bezoekje aan de bibliotheek in Eeklo niet ontbreken. Hier kregen we in kleine groepjes een bundeltje met opdrachten, waarvan we de antwoorden vonden in de bibliotheek.
Op vrijdag 16 maart kreeg de 4e klas B bezoek van juf Cato, juf Maité en juf Alicia. Ze kwamen ons helpen een knikkerbaan in elkaar te steken. We moesten goed nadenken over hoe we dit zouden aanpakken. Vervolgens kregen we allerlei materiaal waarmee we aan de slag konden. Samen of alleen: de resultaten waren super!

3e GRAAD (5e en 6de klas samen)
Donderdag 24 mei gingen de leerlingen van de 5e en 6e klas op schoolreis naar het Comicsstation in Antwerpen. Het was een fijne dag en ze genoten van de verschillende attracties rond de verschillende stripfiguren.

5e KLAS
Knutselles in de 5e klas : gemengde techniek : afplakken en schilderen van een abstract doek.
Ook de 5e klas nam deel aan de Olympische dag.

6e KLAS
Op vrijdag 22 september vond de Olympische dag plaats voor de 6e klas. Het werd een spannende dag met veel winnaars! Iedereen heeft zijn beste beentje voor gezet. We mochten heel fier terugkeren van onze laatste Olympische dag in de lagere school...
 • In september leerden we in de 6e klas over de planeten, manen en sterren van ons zonnestelsel. De broer van Xander kwam uitleg geven over de planeten en de zon en bracht ook zijn telescoop mee. Het was een boeiende namiddag!
 • Tijdens de lessen Godsdienst werkten de leerlingen van de zesde klas aan een groepswerk rond de Islam en het Jodendom. Op een toffe en leuke manier leerden we veel bij van elkaar!
Op 24 oktober bezocht de 6e klas het VISO; een technische school waar ze kennis maakten met de wereld van de fotografie, multimedia, de drukkerij... waarbij zowel het creatieve als het technische aspect in de kijker werd gezet. De leerlingen hebben genoten van een boeiende voormiddag!
Woensdag 8 november bracht de 6e klas een bezoek aan De Kring in Eeklo. We maakten kennis met het centrum, kregen een rondleiding en werkten zelf rond armoede aan de hand van een inleefspel. Op die manier weten we nu perfect waarom we voor Music for Life voor dit fantastische doel gekozen hebben!
 • Op 9 november mochten de 6e klas gaan sporten in Eeklo. Het werd een super sportieve en toffe dag!
 • Op 13 november bracht de 6e klas een bezoek aan het Spermalie te Brugge. Daar kregen ze een rondleiding,  maakten ze kennis met hotelmanagement en de richting restaurant. De hotelkamers werden bezocht en grondig bekeken,  ze mochten ook zelf in de keuken een gerecht klaarmaken en nadien natuurlijk ook proeven van hun eigen creatie. Het werd een super boeiende namiddag!
 • Dinsdag 29 mei kreeg de 6e klas bezoek van de politie in het kader van drugspreventie.
  Het werd een boeiende voormiddag en de leerlingen leerden heel veel bij over de gevaren van alcohol en drugs.
 • Woensdag 30 mei kregen de leerlingen van de 6e klas initiatie hockey! Ze toonden alweer hun sportiefste kant!